Cisco, üstün hibrit iş tecrübesini desteklemek ve her konum, makine ve uygulamada ulaşımı kolaylaştırmak için planladığı yeni güvenlik çözümü Cisco Secure Access ’i tanıttı. Güvenlik Duvarı, Çoklu Bulut ve Uygulama Güvenliği alanlarındaki yeni inovasyonlar Cisco ’nun Güvenlik Bulutu platformu vizyonunu daha da ileri taşıyor.
Müessesesel ağ ve güvenlik alanında dünya lideri Cisco, siber güvenliği kolaylaştırmak ve giderek karışıklaşan tehdit etrafında bireylerin her yerden işlerini en iyi biçimde yapmalarına imkân sağlamak için suni akıl yardımlı Cisco Security Cloud çözümünü yaşama geçiriyor. Cisco, işlemleri kolaylaştırarak ve faalliği artırarak güvenlik takımlarını destekleyecek suni akıl ve makine bilmesi alanındaki üstün teknolojili inovasyonlara yatırım yapıyor.
Tüm uygulama ve kaynaklara her yerden güvenli iletişim
Günümüzün BT civarı radikal bir biçimde değişti. Bulutun özümsenmesi sürat kazandı. Uzaktan ve hibrit kullanıcılar artık çoğunluğu oluşturuyor. Çoğu kuruluş, günümüzün yüksek oranda dağıtılmış civarını desteklemek üzere planlanmamış nokta mahsullerden oluşan karışık bir ağ kullanıyor. Kullanıcılar meblağsız ulaşım tecrübeleri arasında dolaşmak ve gün süresince yine kimlik doğrulaması yapmak zorunda kalıyorlar; bu da üretkenliği sekteye uğratıyor. Cisco ’nun yeni SSE çözümü Cisco Secure Access ile kullanıcılar uygulama ve kaynaklara daha süratli erişebiliyor ve daha güvende oluyorlar.
Cisco ’nun Güvenlik ve İş Birliğinden Mesul Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jeetu Patel yeni güvenlik çözümleri için şunları söyledi: “Cisco Secure Access sayesinde kullanıcının üzerindeki yükü kaldırıyoruz. Güvenli ve hibrit çalışmayı muhtemel kılmak için yalnızca bazı uygulamalara değil, tüm uygulamalara meselesiz ulaşım ile üstün bir tecrübe sağlıyoruz. Ağ üzerinde sunduğumuz eşsiz görünürlük bize başka hiçbir firmanın sahip olmadığı bir avantaj sağlıyor. Güvenliğin ağ ile buluştuğu noktada Cisco ’nun gerçekten de dünyanın en iyisi olduğuna inanıyoruz.”
İşte Cisco Secure Access ’in öne çıkan özellikleri
Ortak Ulaşım Tecrübeyi: Son kullanıcı müdahalesi olmadan trafiği özel ve genel gayelere uslu ve güvenli bir biçimde yönlendirerek tüm uygulamalara ve kaynaklara ulaşmanın tek ve kolay bir yolunu sunar. Bulutta İdarenen Tek Bir Konsol: Birden fazla işlevi, tüm trafiği gözeten kullanımı kolay tek bir çözümde birleştirerek güvenlik işlemlerini kolaylaştırır. İdareyiciler ve analistler geniş bir taşıt setini idaremek yerine tek bir yere giderek tüm trafiği görebilir, tüm siyasetleri tanımlayabilir ve güvenlik tehlikelerini tahlil edebilirler. Bu da yararlılık çoğalışları, maliyet düşüşleri ve elastik bir BT civarı anlamına kazanç. Daha Süratli Tespit ve Müdahale: Araştırmaları süratlendirmek için lüzumlu incelemeyi sağlar ve daha fazla tehdidi tespit edip yasaklamak için Cisco Talos suni akıl odaklı tehdit zihni ile desteklenir.
Apple ile iş birliği
Cisco, nerede çalışırlarsa çalışsınlar kullanıcılar için en güvenli ve en iyi kullanıcı tecrübesini yaratmak emeliyle önde gelen mobil makine satıcılarıyla iş birliği yapıyor. Cisco, Cisco Secure Access tarafından desteklenen Zero Trust Access ZTA özelliklerini iOS ve macOS ’ta tecrübeye dahil etmek için Apple ile iş birliği yaparak uygulamalara güvenli ulaşımı yaygınlaştırırken aynı zamanda BT için daha kolay ve herkes için daha güvenli hale getirdi.
Cisco Secure Access, alıcılarımızın küresel ulaşımını süratle genişletmek için Cisco Bilgi Merkezleri ve genel bulut sağlayıcıları ile hibrit bir Varlık Noktası POP yaklaşımı özümsüyor. Cisco Security Cloud ’un bir parçası olarak, Cisco ThousandEyes ’in yerleşik ağ görünürlüğü de dahil olmak üzere Cisco güvenlik ve ağ portföyünün geri kalanındaki becerilerden faydalanıyor ve üçüncü taraf satıcıların çözümleriyle kolayca entegre edilebiliyor. Cisco Secure Access, Temmuz 2023 ’deri itibaren hudutlu olarak piyasaya sürülecek ve Ekim 2023 ’te genel kullanıma sunulacak.
Tehditlere müdahaleyi iyileştirmek için üretken suni akıl
Stratejik vizyonunu daha da ileriye taşıyan Cisco, Security Cloud platformundaki ilk üretken suni akıl marifetlerinin ön gösterimini de yapıyor. Günümüzde çoğu kuruluş, takımları son derece karışık güvenlik siyasetleri tanımlamaya ve sürdürmeye, ayrıca çok rakamda çözümdeki tehditleri izlemeye ve düzenlemeye zorlayan güvenlik mahsullerinden oluşan karmaşık bir yapıya sahip.
Karışıklığı Eksiltin: Cisco Security Cloud, güvenlik ve BT idareyicilerinin detaylı güvenlik siyasetlerini tanımlamalarını ve bunları güvenlik altyapılarının değişik istikametlerinde en iyi biçimde uygulamalarını sağlayan suni akıl yardımlı Policy Assistant ’tan faydalanacak. İlk uygulama için alıcılar, daha faydalı güvenlik duvarı siyasetleri değerlendirmek ve üretmek için Cisco ’nun Suni Akıl Asistanı ile mana yürütebilecekler. Policy Assistant ,alıcıların Cisco Secure Firewall Management Center ’daki mevcut kural kümelerinden faydalanarak ayrıntılı hakimiyetten ödün vermeden eşsiz yararlılık sağlayacak ve bu senenin sonlarında kullanıma sunulacak. Tehditleri Süratle Tespit Edin ve Düzenleyin: Cisco ’nun SOC Assistant özelliği, tehditleri daha süratli tespit etmek ve bunlara cevap vermek için Güvenlik İşlemleri Merkezi ’ni SOC destekleyecek. Bir vaka alana geldiğinde, asistan SOC analistine bütün olarak ne olduğunu ve tesirini anlatmak için e-posta, web, uç noktalar ve ağdaki vakaları uygun bir bağlam içinde değerlendirecek. Analistler daha sonra potansiyel eylemlere ait kapsamlı bir bilgi tabanından faydalanarak en iyi iyileştirme yaklaşımını tanımlamak için asistanla etkileşimde bulunabilecek.
Bu kavramı ilk olarak RSA Conference 2023 aktifliğinde paylaşan Cisco, vaka özetleme özelliğinin 2023 takviminin sonunda, kalan özelliklerin ise 2024 takviminin ilk yarısında kullanıma sunulacağını açıkladı.
Ağ güvenliği, hibrit çalışma için kuvvetlendirildi
Dünya artık hibrit ve kullanıcılar büroda ve hareket halindeyken devamlı iletişimli tecrübelere gereksinim dinliyorlar. Güvenlik çözümlerinin esası olarak güvenlik duvarının arzları çoğalmaya devam ederken yeni Cisco Secure Firewall 4200 Series ile kriptografik süratlendirme, kümeleme ve modülerlik ile performans ve elastiklik çıtası yükseliyor.
İşletim sisteminin yeni 7.4 versiyonunu çalıştıran Secure Firewall 4200 şu özellikleri sunuyor:
Parola çözme olmadan suni akıl ve makine bilmesi tabanlı parolalı tehdit yasaklama. Her bir uygulama için noksansız tehdit teftişi ve siyaseti ile geliştirilmiş Sıfır Güven Ağ Ulaşımı ZTNA. Uzak bürolardan hibrit bilgi merkezlerindeki uygulamalara giden trafiğe güvenlik, hakimiyet ve görünürlük getiren kolaylaştırılmış şube manipülasyonu.
Cisco Secure Firewall 4200 Series makineyi, işletim sisteminin 7.4 versiyonunu destekleyecek ve Eylül 2023 ’te piyasaya sunulacak. 7.4 işletim sistemi, Secure Firewall makine ailesinin geri kalanı için Aralık 2023 ’te piyasada olacak.
Cisco, kısa zaman evvel hakikatleşen Valtix satın almasının ardından Cisco Multicloud Defense‘i de duyurdu. Multicloud Defense, ananesel güvenlik duvarı konseptini hizmet odaklı, çok bulutlu bir dünyaya genişletiyor. SecOps takımları artık AWS, GCP, Azure ve OCI genelinde güvenliği tek bir prensiple, reel zamanlı olarak, tek bir SaaS platformundan idareyebilecek. Buna ek olarak, takımlar rastgele bir bulut civarı için güvenliği süratle oluşturarak daha fazla güvenlik ve yararlılık elde edebilecekler. Cisco Multicloud Defense kullanıma sunuldu.
Bulut uygulama güvenliği
Cisco ’nun bulut tabanlı uygulama güvenliği çözümü olan Panoptica ’daki yeni özellikler sayesinde de Cisco, bulut tabanlı uygulamaların koddan buluta güvenliğini sağlamak için entegre bir yaklaşım sunuyor. Panoptica ’nın hali hazırda sağladığı Cloud Workload Protection CWPP özelliğine ek olarak, Cloud Security Posture Management CSPM 2023 Güzünden itibaren kullanılabilecek ve alıcılara Kubernetes kümeleri de dahil olmak üzere bulut varlıklarının tüm stokuna görünürlük sağlayarak aralıksız bulut güvenliği geçimliliği ve uygun ölçekte izleme ihtimali sunacak. Buna ek olarak, gelişmiş hamle yolu incelemeyi sunmak için grafik tabanlı teknolojiyi kullanan yeni bir hamle yolu motoru, güvenlik takımlarının bulut altyapılarındaki potansiyel tehlikeleri süratli bir biçimde tanımlamalarına ve düzenlemelerine destekçi olacak.
Ayrıca Panoptica ile Cisco ’nun Full Stack Observability portföyünün entegrasyonu da iş tehlikelerini önceliklendirmek için reel zamanlı görünürlük sağlıyor. Bu entegre beceriler, güvenlik ve geliştirici takımlarının devingen bulut uygulamalarını ve altyapısını gözetmek için gereken görünürlüğü, hakimiyeti ve eyleme geçirilebilir istihbaratı elde etmelerine destekçi olacak.
Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı