Dijital üretim teknolojileri, üreticilerin global engellerin üstesinden gelmesine yardımcı oluyor

PAYLAŞ
Dijital üretim teknolojileri, üreticilerin global engellerin üstesinden gelmesine yardımcı oluyor
  • 0
  • 0
  • 3 dakika da oku
  • +
  • -

Son birkaç senede eşi görülmemiş zorluklarla karşı karşıya kalmaları, evrensel imal sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri rekabet avantajlarını sürdürebilmek ve kârlılıklarını had safhaya çıkarabilmek için yapmaları gerekenleri yine düşünmeye itiyor. Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri EMEA Başkanı Hartmut Pütz; üreticilere zorlu zamanlarda alıcı arzlarını karşılamak, pazarda bugün ve gelecekte galibiyetli olmak için harekâtlarını nasıl dönüştürebileceklerine dair ehemmiyetli ipuçları verdi. 

Dünyanın dört bir yanında son zamanlarda mucizevi rakamda operasyonel zorlukla karşı karşıya kalan üreticiler; alıcı arzlarını karşılamak, bugünün ve yarının pazarında galibiyetli olmak için harekâtlarını nasıl dönüştürebileceklerini her geçen gün daha fazla denetliyor. Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri EMEA Başkanı Hartmut Pütz, “Zorluk zamanlarında dijital imal” isimli video ziyaretinde mevcut enerjik etrafa karşın daha süratli tepki vermeyi, elastiklik ve kârlılığı destekleyen temel otomasyon çözümlerini özümseyen işletmelerin zorlu yarıyıllarda da çalkantılı ve bilinmeyen pazarlarda dolaşarak galibiyetli bir biçimde gelişmeyi sürdürebileceğine dikkat çekti.

Pütz, işletmelere geleceğe müteveccih tesirli iş taktiklerinin merkezinde yer alan bilgi analitiği, suni akıl AI ve dijital ikizler gibi bilgiye dayalı teknolojilerin uygulanmasında proaktif olmalarını öneri etti. Bu teknolojilerin dijital mutasyon taktiklerini desteklediklerini ve iş zihni oluşturmak için ehemmiyetli fırsatların kilidini açtıklarını vurgulayan Pütz; imal kısmından bilgi toplayarak, inceleme ederek ve paylaşarak süreçlerin nasıl iyileştirilebileceğini tanımlamanın, üretkenliği, yararlılığı ve çalışma vaktini artırmanın olası olduğunu ifade ediyor.

Pütz ’şan verdiği bilgilere göre, anapara yatırımlarını optimize ederken harekâtları süratli bir biçimde geliştirmek için firmalara uslu imale müteveccih yenilikçi teknolojileri evreli olarak özümsemeleri öneriliyor. Bunun için de en uygun ve en büyük kazancı sağlayabilecek teknolojinin tanımlanması büyük ehemmiyet taşıyor. Asıl dünyada süratle artan rakamda misal, firmaların dayanıklılıklarını ve rekabet eforlarını artırmak için geliştirebilecekleri dayanıklı ve çevik taktikleri şimdiden gösteriyor.

 

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı