Türk Telekom, ülkemizin kültür mirasını teknolojiye adapte etmek üzere başlattığı çalışmalar kapsamında binin üzerinde kütüphanenin dijital mutasyonunu bitirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yürütülen Hitit Kültür ve Turizm Projesi kapsamında kültür merkezleri, ören yerleri, Şehir Kültür Müdürlükleri ile müze ve tüm Kültür Bakanlığı Merkez Teşkilatı ’nda çalışmalar sürdüren Türk Telekom, WiFi hizmetinin yanı gizeme lüzum dinlenen uygulamaları tek bir sistem altında sunuyor.
Türkiye ’nin dijital mutasyonuna liderlik eden Türk Telekom, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde yaşama geçirdiği ‘Hitit Kültür ve Turizm Projesi ’ ile alakalı çalışmalarını sürdürüyor. Türk Telekom proje kapsamında, kütüphaneler, kültür merkezleri, ören yerleri, Şehir Kültür Müdürlükleri, müzeler ve tüm Kültür Bakanlığı Merkez Teşkilatı ’nda uçtan uca bir dijital mutasyon için destek sağlamaya devam ediyor.
“81 şehirde bin 42 kütüphaneyi dijitalleştirdik”
Türk Telekom Müessesesel Satış Genel Müdür Destekçisi Mustafa Eser, Hitit Kültür ve Turizm Projesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bakanlığa bağlı tüm ünitelerde idarenir bir altyapının yanı gizeme daha zengin bir bilgi kaynağına ulaşım sağlamayı kastettiklerini belirterek şöyle konuştu: “Türk Telekom olarak, yenilikçi dijital servislerimiz ve millî teknoloji teşebbüslerine müteveccih yatırımlarımızla Türkiye ’nin dijital mutasyonuna liderlik ediyoruz. Ülkemizin kültürel mirasını teknolojiye adapte etmek üzere başlattığımız çalışmalar kapsamında 81 şehirdeki bin 42 kütüphanenin dijital mutasyonunu tamamladık. Ayrıca ana destekçisi olduğumuz Atatürk Kültür Merkezi başta olmak üzere kültür merkezleri ve ören yerlerinde ziyaretçilere fiber süratinde internet ulaşımı sağlıyoruz.”
Tarihi mekânlarda fiyatsız WiFi hizmeti
‘Hitit Kültür ve Turizm Projesi ’ kapsamında devam eden çalışmalarla Türkiye ’nin 81 şehrinde binin üzerinde kütüphanenin uçtan uca dijital mutasyonunu tamamlarken, tüm lokasyonlarda konuklara WiFi hizmeti ve dolaşıcı kütüphanelere de TT Mobil üzerinden internet ulaşımı sunuluyor. Tarihi mekânları da içeren proje ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ’nın tüm ünitelerinde lüzum dinlenen uygulamalar tek bir sistem altında birleştirilirken, bin 350 lokasyon, bin 45 WiFi noktası ve 300 ’e yakın kuruluşta fiber süratinde internet hizmeti sunuluyor.
Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı