Türk Mühendisler, ChatGPT'nin Rakibini Geliştirdi

PAYLAŞ
Türk Mühendisler, ChatGPT'nin Rakibini Geliştirdi
  • 0
  • 0
  • 5 dakika da oku
  • +
  • -

Türkiye ’de suni akıl alanında lider olan CBOT, CBOT GPT ’yi piyasaya çıkardı. Sanal asistanlar için müessesesel kullanıma hazır büyük dil modeli olan CBOT GPT, müesseselere elastiklik ve özelleştirme sağlayan Türk GPT ’si olarak adlandırılıyor. 

Türkiye ’de suni akıl alanının pazar lideri CBOT, sanal asistan uygulamaları için rastgele bir bilgi tabanıyla entegre edilebilen, müessesesel kullanıma hazır bir büyük dil modeli LLM olan CBOT GPT ’yi piyasaya sürdü. Firma, CBOT GPT ’nin GPT-4 ’den ehemmiyetli miktarda daha ufak olduğunu ve firma içinde müessesesel emellerle hakimiyetli biçimde çalışabileceğini belirtiyor. 

Türkiye ’nin GPT ’si olarak nitelendirilebilecek olan CBOT GPT, OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT sistemine bağımlı olmadığı için, müessesesel kullanıcılar için daha çekici bir alternatif haline geliyor. Bu bağımsızlık, müesseselerin özel lüzumlarına daha elastik ve özelleştirilebilir bir biçimde yanıt verilebilmesini sağlıyor. 

OpenAI tarafından geliştirilen, natürel dil operasyona teknolojisi ile insanlar tarafından oluşturulan natürel ifadeleri kavrayabilen ve yeniden insan ifadelerine çok yakın metinler üretebilen, suni akıl teknolojilerindeki büyümelerin en son mahsullerinden olan “ChatGPT” herkesin gündemini meşgul ederken, CBOT mühendisleri tarafından geliştirilen CBOT GPT teknolojisi, kullanıcıların bilgiye erişmesini, metin yazma gibi işlerini daha kolay halletmesini ve daha faydalı çalışmasını imkânlı hale getirerek müessese ve kuruluşlar için de rakamsız avantajın kapılarını aralıyor.

Alıcı hizmetleri, çalışan eğitimi, insan kaynakları, pazarlama ve satış, otomasyon gibi pek çok alanda müesseseler için değer yaratan ChatGPT, özellikle alıcı hizmetleri alanında, alıcı tecrübesini iyileştirmek ve firmaların daha süratli ve daha tesirli hizmet sunmasını sağlamak için büyük bir potansiyel barındırıyor. CBOT GPT sayesinde ise kuruluşlar alıcıların sorduğu suallere, müessese için özelleştirilmiş bir alanda süratli, kolay ve doğru cevaplar sunabilecek, bir çok vazife ve sürecin otomatikleştirilmesini sağlayarak yararlılığı arttıracak.CBOT GPT ile Müesseseye Özelleştirilmiş Dil Modelleri GeliyorCBOT GPT, GPT modelinin natürel dil operasyona ve suni akıl marifetlerini kullanarak müesseselerin kendi bilgilerine dayalı olarak özelleştirilmiş bir dil modeli oluşturmasına ve bu dil modelini kendi iç süreçlerinde veya alıcı hizmetleri odağında kullanmasına ihtimal tanıyor.CBOT GPT, müesseselerin özel domainlerinde, özellikle bankacılık, yatırım ve kamu hizmetleri gibi muhakkak tertip etmeye tabi sektörlerdeki işletmelerin sahip olduğu kendi altyapılarında da kolaylıkla kullanılabiliyor. CBOT GPT, daha faydalı ve faal bir biçimde suni akıl eğitiminin zenginleştirilmesini, alıcıya verilecek yanıtların oluşturulmasında ananesel usuller ve ChatGPT ’nin hibrit çalışması ile tecrübenin daha geniş bir mevzu alanına içerir hale getirilmesini sağlıyor. 

Bu sayede, müesseseler hudutlarını kendi tanımladıkları alanlarda doğru cevaplar verebilen özelleştirilmiş bir sanal asistana sahip oluyor. Misalin, bir banka, bankacılık operasyonları gibi süreçleri evvelden belirlenmiş akışlar ile hakikatleştirirken, alıcılarının gereksinim dinlediği bilgileri yeniden kendi sistemlerinde çalışan CBOT GPT, ile kolayca yanıtlayabiliyor. 

CBOT GPT ile CHATGPT ile birlikte çalışabiliyorKişisel bilgilerin korunması yasayı sebebiyle müesseselerin ChatGPT ’yi yalnızca müessesesel emellerle kullanmasının meselelere neden olabileceğini ve bu sebeple CBOT GPT ile teknolojinin müesseselere özelleştirilmesinin çok daha tesirli olduğunun altını çizen CBOT CEO ’su Mete Aktaş, CBOT GPT ’nin geliştirilmesindeki ana motivasyonun, müessesesel alıcılarından aldıkları geri bildirimler olduğunu açıkladı ve ilave etti “Alıcılarımız, bilgilerinin kendi iç sistemlerinden dışarıya çıkması ile alakalı kaygılarını dile getirdiler. 

Bu nedenle CBOT olarak, mevcut büyük dil modelleri ile eş doğruluk seviyesine gözetirken firma içinde çalıştırılabilen, ufak ve ticari açıdan uygun bir model oluşturmayı hedefledik ve bunu asıllaştırdık. CBOT GPT, zorlu lüzumlara yanıt veren tesirli bir çözüm sunarak müessesesel firmalar için ideal bir alternatif oldu.”CBOT ’un, işletmelerin GPT gibi suni akıl teknolojilerini tesirli bir biçimde kullanmalarına dayanakçı olacak uzmanlığa ve tecrübeye sahip olduğunu belirten Aktaş, “Yalnızca yüksek maliyetler değil aynı zamanda iş dünyasında legallik, müessesesellik ve doğruluk kriterlerinin nedeniyle de CBOT GPT çözümü seçim ediliyor. 

CBOT Platformun ChatGPT ile entegre olması ve montajlar için özel olarak geliştirdiğimiz CBOT GPT modülünün müessesesel lüzumlara uygun biçimde kullanılması tüm sektörler için çok ehemmiyetli bir değer yarattı.  Ayrıca, müessesesel dünyada diyalogsal tecrübe yalnızca genel bilgileri değil, banka hesap gidişatınız, gönderilerinizin teslimat vaziyeti, hekim buluşmalarınız, vergi ödemeleriniz gibi şahsi bilgi ve operasyonları kapsar. Bu sebeple, müessesesel sanal asistanların tasarımında ehemmiyetli bir etken olan bağlam uygunluğu, kullanıcının emeline müteveccih hizmet sağlamak için hedef odaklı bir diyalog tasarımı gerektirir. ChatGPT entegrasyonu ve  CBOT GPT müessesesel modülüyle beraber kurguladığımız hibrit ve tamsal tecrübe ile CBOT ’un suni akıl alanındaki eforunu ve tecrübesini bir defa daha ortaya koyduk”diyor.

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı