Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi'nde Yeni Ürünler Görücüye Çıktı

PAYLAŞ
Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi'nde Yeni Ürünler Görücüye Çıktı
  • 0
  • 0
  • 6 dakika da oku
  • +
  • -

Ulusal ve yerli korunma sanayii en yeni teknolojilerle geliştirdiği ürünleri, MÜSİAD Ankara ’nın tertip ettiği 4. Askeri Radar ve Hudut Güvenliği Doruğu – MRBS ’de sergiledi. Robit Teknoloji, HTR, Lider Güvenlik, Özerk Teknoloji, Verte Elektronik ve Sedsan ilk kere MRBS ’de yeni ürünlerini görücüye çıkardı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği – MÜSİAD Ankara Şubesi tarafından tertip edilen 4. Askeri Radar ve Hudut Güvenliği Doruğu – MRBS, Hacettepe Beytepe Kurultay Merkezi ’nde 21 – 22 Mart 2023 tarihlerinde yaşama geçirildi. Ulusal Korunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Korunma Sanayii Başkanlığı ’nın dayanaklarıyla yaşama geçirilen MRBS ’de ulusal ve yerli korunma sanayii temsilcileri yeni ürünlerini görcüye çıkardı.

Robit Teknoloji ’den Türkiye ’nin ilk kamikaze İHA ’sı: AZAB

MÜSİAD Ankara abonesi Robit Teknoloji ’nin yerli ve ulusal teknolojiyle geliştirdiği intihar dalışı yaparak hedefte infilak eden ‘çok kasıtlı kamikaze ’ insansız hava vasıtayı olan AZAB, ilk kere MRBS ’de tanıtıldı. AZAB T-200 modeli, 15 kilogram bereketli yük taşıma kapasitesine ve 50 kg maksimum kalkış ağırlığına sahip. 500 kilometre ’ye kadar mesafeye erişebiliyor. Servis irtifası 300 – 3000 metredir. 200 kilometre ’ye kadar line-off side ’da cerrah tarafından hakimiyet edilerek hedef iptali yapabiliyor.  Kamerasıyla da yönlendirilen AZAB ’ın, üzerinde bulunan optik sensörlerle hedefine geldiğinde nasıl patlayacağı veya yıkım olacağı hakimiyet edilebilir. Dünya üzerinde T-200 ’şöhret mesafesinden üstün yalnızca 2 tane Kamikaze İHA bulunuyor; Türkiye ’de ise tek. Yurt dışında da çok fazla alaka gören AZAB, çok emelli güzergahıyla isterseniz at unut, isterseniz hür dolaşım, isterseniz bir cerrah dayanağıyla yönlendirilebiliyor.

Robit Teknoloji ilk kere Chordata ’yı da MRBS ’de tanıttı

Robit Teknoloji geliştirdiği kolay taşınabilir bilgi merkezi çözümü sunan Chordata ile irtibat kesildiği civarlarda haberleşme olanağı sağlıyor. Arama kurtarma, miting, hadise yeri müdahale, faallik gibi bir hayli cemiyetsel vakada günlük operasyonel hizmetler sunuyor.

Robit Teknoloji facia anında süratli müdahale sistemi FEMİS ’i geliştirdi

FEMİS Facia Müdahale İstek Sistemi, Robit Teknoloji tarafından ilk kere MRBS ’de tanıtıldı. FEMİS, zelzele, su baskın gibi facia anlarında civarda rastgele bir irtibat olanağı aranmaksızın tanımlanan müessese veya birey gereksinimlerini üzerindeki butonlara basıldığında bilgi olarak aktarır. Kendi haberleşme protokolü sayesinde GSM, Wi-fi veya elektrik kesintilerinden etkilenmeden bilgi aktarımına devam eden FEMİS, şarj edilebilir yapısı sayesinde devamlı kullanıma da uygundur. Her şarj ömrü takribî 2 sene olan FEMİS ’in üzerinde çadır, yiyecek, giyim ve medikal lüzumlara müteveccih butonlar bulunuyor.

HTR çözünürlüğü yüksek zoomlu kamerasını tanıttı

HTR işletmesi, gece 1,5 kilometre ve gündüz 4 kilometre gözetleme ihtimaline sahip Modüler Kamera Geliştirme Platformu ailesinin yeni abonesini ilk  kere MRBS ’de tanıttı. Yakın hudutlar için kullanılmak üzere insansız himaye olanağı sağlayan çözünürlüğü yüksek zoom ’lu bu kamera, sahadan gelen arzlara göre geliştirildi.  İç güvenlik bölgeleri ve sınır ötesinde kullanılmak üzere planlandı. 50 X optik zoom ve 12 X dijital zoom özelliği olan kamera, askeri unsurlarımızın güvenliğini sağlamaya destekçi olacak.

Sec-on Köpek Robot MRBS ’de tanıtıldı

Lider Güvenlik ’in geliştirdiği yerli yazılımı ile dikkat toplayan Sec-on Köpek Robot MRBS ’de tanıtıldı. İnsansız keşif, hudut güvenliği, karakol devriyesi veya natürel afetlerde arama kurtarma çalışmalarında kullanılabilen Köpek Robot, modüler bir yapıya da sahip. Robotun üzerine termal kamera ya da değişik sensörler ilave edilebiliyor.

Hudutlarda 10 dakikada 15 metrelik hava kulesi kurulabiliyor

Özerk Teknoloji, Air Tower ürünnamı ilk kere MRBS ’de sergiledi. Hava ile şişirilebilen kule, maksimum 15 m yükseklikte 10 kga kadar taşıma kapasitesi sunuyor. Hudutta ve hudut karakollarında özellikle gözetleme ve aydınlatma emelli kullanılan Air Tower ’ın üzerindeki plakaya kamera, termal kamera gibi ekipmanlar yüklenebiliyor. 10 dakikada 15 metrelik hava kulesi elde etme olanağı sunan Air Tower, hava şartlarına da dayanıklı. Air Tower süratli montaj avantajının yanı gizeme, süratli bir biçimde söndürülebiliyor ve portatif bir biçimde taşınabiliyor.

Yerli ve ulusal efor dağıtım üniteyi

MRBS ’de tanıtılan bir öbür yeni ürün de Verte Elektronik ’in geliştirdiği Solid State Efor Dağıtım Üniteyi oldu. Yerli ve ulusal efor dağıtım üniteyi, strateji füze fırlatma rampaları, zırhlı taşıtlar, İHA, askeri hava ve deniz vasıtalarında elektrik sistemlerindeki eforu uslu bir biçimde dağıtıyor. Türkiye ’de yalnızca Verte Elektronik ’in geliştirdiği bu ürün yurt dışında da yalnızca birkaç şirket tarafından üretiliyor. Yüksek ve düşük gerilime karşı koruma, fazla yük ve kısa devre gözetmesi yapabiliyor. Açılış ve kapanış senaryosu belirlenebiliyor. Tüm dünyadaki ürünler arasında yalnızca bu ürünşöhret yük önceliklendirme işlevi bulunuyor. Bu özellik sayesinde; efor kesintisi olması gidişatında en az ehemmiyetli yüklerden başlayarak kapanış sağlanabiliyor.

Sedsan ’dan yerli Cessna 172 Simülatörü

MÜSİAD Ankara abonesi Sedsan işletmesi, her kaptanın ilk uçağı kabul edilen Cessna 172 için kokpit simülatörü geliştirdi. Yerli ve ulusal bu ürün ağır testleri ve Ar-Ge çalışmaları bitirdikten sonra ilk kere MRBS ’de satışa çıkartıldı. 15 bin satır kodla yazılımı yapılan simülatörün, analog kokpit ve glass kokpit alternatifleri sunuyor. Havacılık mektepleri ve sivil havacılık alanlarında yüzde 50 ’nin üzerinde maliyet avantajı sunan bu ürünşöhret arzın çoğalması bekleniyor. 

 

Kaynak: adamnedio.com