Siemens Türkiye ve Astor Şarj arasında elektrik vasıta şarj birimi mevzusunda iş birliği uyuşması imza atıldı. Uyuşma kapsamında Astor Şarj, Siemens Türkiye ’den toplam 200 adet elektrikli vasıta şarj birimi satın aldı. Siemens ’in mükâfatlı elektrikli şarj birimi Siemens Sicharge D, 15 dakikada şarj olanağı sağlıyor.
Tüm sektörlerde şirketlerin sürdürülebilirliğini, enerji faydalılığını ve dijital dünyaya geçimini artıracak çözümler sunarak gelecek vizyonunu planlayan Siemens Türkiye ile Türkiye ’nin lider yerli transformatör ve anahtarlama mahsulleri üreticisi Astor Enerji ’nin elektrikli şarj istasyon ağı markası Astor Şarj, elektrik vasıta şarj birimi mevzusunda iş birliği uyuşması imza attı. Astor Şarj, Siemens Türkiye ’den 170 adet Sicharge D-300kW ve 30 adet de Sicharge D-180kW olmak üzere toplam 200 adet elektrikli vasıta şarj birimi satın aldı.
Dr. Hüseyin Gelis: “Ülkemizde elektrikli taşıtların yapımı ve altyapısı için yapılan yatırımlara hem teknoloji hem de servis hizmetleri ile ciddi katkılar sunuyoruz”
Siemens Türkiye İdare Heyeti Başkanı ve CEO ’su Dr. Hüseyin Gelis, iş birliğine ait yaptığı açıklamada gelecek için bugünü dönüştüren Siemens Türkiye ’nin erişimin geleceği için de gerek elektrikli vasıta üreten fabrikaların dijital otomasyonundan gerek vasıta fabrikadan çıktıktan sonra lüzumu olan enerjiyi sağlayacak şarj istasyonlarına kadar uçtan uca bir hizmet sunduklarını belirtti. Gelis, laflarına şöyle devam etti: “167 yıldır Türkiye ’de faaliyetlerini sürdüren Siemens Türkiye olarak, ülkemizde elektrikli taşıtların yapımı ve altyapısı için yapılan yatırımlara hem teknoloji hem de servis hizmetleri ile ciddi katkılar sunuyoruz. 2023 seneyi sonuna kadar kurulacak istasyonlarla birlikte Türkiye elektrikli vasıta şarj istasyonları altyapısını oluşturacak aralıksız ve azami efor kapasitesinde Siemens Türkiye imzası bulunmasından dolayı onur dinliyoruz.”
Feridun Geçgel: “Türkiye ’nin elektrikli vasıta şarj istasyon altyapısını geliştireceğiz”
Astor Enerji İdare Heyeti Başkanı Feridun Geçgel iş birliği hakkında yaptığı değerlendirmesinde, “Ülkemizde 10 sene içinde trafikte olan elektrikli vasıta rakamının 2,5 milyon olması bekleniyor. Elektrikli vasıta mutasyonuyla birlikte altyapının oluşturulması da büyük ehemmiyet taşıyor. Biz de Astor Şarj markamız ile Türkiye ’nin elektrikli vasıta şarj istasyonları altyapısını geliştirmek için ehemmiyetli bir adım attık. Özellikle süratli şarj dediğimiz DC şarj istasyonlarının montajı için elektrik heyeti efor çoğalışı gerekiyor. Astor Enerji olarak köklü deneyim ve tecrübemizle efor çoğalışını sağlayacak kapasiteye sahibiz. Siemens Türkiye ile yaptığımız iş birliği, elektrikli vasıta sahiplerine tehlikesiz, süratli ve kolay şarj imkânı sunacak. Ayrıca bu uyuşma, ülkemizin enerji bereketliliği ve etraf arkadaşı teknolojiler mevzusundaki gayelerine de katkı sağlayacak.” ifadelerini kullandı.
Siemens Türkiye E-mobility Üniteyi Ülke İdareyicisi Rıfkı Çolak ise yaptığı açıklamada “Türkiye ’de yüksek potansiyele sahip e-mobility pazarı, süratle gelişmeye devam ederken bu alanda yaptığımız yatırımlarla geliştirdiğimiz pazarın en süratli şarj zamanına sahip mahsulümüz ve servis yapımız ile şarj ağı firmacılarına çözüm sunuyoruz. Astor Enerji ’nin altyapı montajı mevzusundaki bilgi birikimi sayesinde projeyi kastedilen tarihten evvel yaşama geçirmeyi kastediyoruz. Yatırımların sürdürülebilirliği için dijital servis hizmetlerine öncelik verdik, Sicharge mahsullerimizin uzaktan irtibat özelliği ile aralıksız şarj hizmeti veriyoruz” dedi.
Astor Enerji İdare Heyeti Azası Yusuf Geçgel ise “Siemens gibi sektörünün lider markası ile hakikatleştirdiğimiz iş birliğiyle Türkiye ’nin enerjisini en faydalı biçimde kullanmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Astor ’un eforu ve Siemens ’in mükâfatlı şarj birimi ile saatleri bulan dolum zamanları dakikalar içinde bitirilecek. Enerjisini yenilenebilir kaynaklardan sağladığımız Astor Şarj istasyonları yeni teknolojisiyle tüm Türkiye ’yi donatacak” dedi.
Şarj birimi şarj vaktini 15 dakikaya kadar indirebiliyor
Siemens elektrikli vasıta şarj birimi Sicharge D, 24 inç dokunmatik ekran ile kullanıcı arkadaşı kullanımıyla fark yaratıyor. Kullanıcılar ödemeyi aygıt üzerinde QR kod okutarak uygulama üzerinden kolaylıkla ve tehlikesiz bir biçimde reelleştirebiliyor. Devingen Yük Paylaşımı ile aynı anda 2 taşıtı süratli şarj edilebilme imkânı sunan şarj birimi, emin şarj sunmanın yanı gizeme yüksek koruma sınıflı istasyonlar ile uzun zaman tehlikesiz altyapı imkânı sağlıyor. Değişik LED aydınlatmaları ile gidişat bildirimi gibi ayırt edici özelliğe sahip Sicharge D şarj birimi 400A kabloları sayesinde 160 kW ’tan 300 kW ’a kadar desteklenmesi ile şarj vaktini 15 dakikaya kadar indirebiliyor. Ayrıca sistemde de kadar süratli şarj soketine sahip olacak biçimde genişletilebiliyor. Bulut sistemler ile haberleşebilen 4 ’a bu istasyonlar Siemens Backend yazılımı sayesinde uzaktan takip ve hakimiyet edilebiliniyor. Bir arıza gidişatında ise %99 ’una online olarak çözülüyor. Bu sayede sahaya servis takımının sevk edilmesi gibi zaman ve maliyet unsurları minimize ediliyor. Siemens Sicharge D, 1954 senesinden bu yana dünya genelinde tasarımları değerlendiren iF Design Mükâfatlarında 2021 senesinde “kullanıcı ara suratı” mükâfatını alırken 2023 senesinin “en iyi mahsulü” seçildi.
Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı