Trend Micro'dan 5G çağına müteveccih yeni bir siber güvenlik yaradılışı

PAYLAŞ
Trend Micro'dan 5G çağına müteveccih yeni bir siber güvenlik yaradılışı
  • 0
  • 0
  • 3 dakika da oku
  • +
  • -

CTOne, kullanımı her geçen gün daha da artan 5G ağlarında üstün koruma sağlıyor ve siber güvenliği meselesiz hale getiriyor.

Siber güvenlik alanında dünyanın önde gelen firmalarından Trend Micro, 5G ağlarını daha tehlikesiz hale getirmeyi hedefleyen yeni alt kuruluşu CTOne ’ı yaşama geçirdi. Entellektüel yapısını ve liderliği Trend Micro ’dan devralan ve bağımsız bir firma olarak faaliyetlerini yürütecek olan grup, işletmenin en son kuluçka projesi olarak öne çıkıyor.

Trend Micro ’nun otuz seneyi aşkın bir vakittir ağ altyapısı siber güvenlik teknolojilerinde ön saflarda yer aldığını belirten Trend Micro Türkiye Ülke Müdürü Hasan Gültekin, “5G ile beraber gelen yeni özellikler ve uygulamalar yeni bir siber güvenlik altyapısı gerektiriyor. Öngörülerimiz ve ağ teknolojilerine müteveccih altı seneyi aşkın özel araştırmalarımız sayesinde CTOne ’ın 5G teknolojisinin kullanıldığı tüm alanlarda şirketleri gözeteceğinden eminiz” dedi.

Şirketlerin, özel 5G ağlarında ortaya çıkan tehditlerle daha tesirli bir biçimde gayret edebilmeleri için sahip oldukları tüm kaynakları entegre etmeleri gerekiyor. CTOne, evvelden oluşturulan güvenlik ağı sayesinde dikey uygulama alanlarının dijital dayanıklılığını kuvvetlendirirken özel 5G ağ civarlarında kullanılan uygulamalara üst düzey güvenlik sağlıyor ve ağdan uç noktaya kadar kapsamlı koruma sunuyor.

5G ’nin firmalar arasında süratle dağılmasındaki en ehemmiyetli faktörler arasında düşük gecikme süresi, daha fazla bant genişliği ve yüksek yoğunluk özellikleri yer alıyor. Grand View Research tarafından hazırlanan rapora* göre, dünya genelinde özel 5G ağlarının pazar büyüklüğü 2021 senesinde 1,38 milyar dolara erişirken önümüzdeki sene yüzde 49 ’luk bir sihrime oranıyla genişlemeye devam etmesi bekleniyor. Özel 5G ağları genellikle en tehlikesiz kablosuz bağlantı standardı olarak kabul ediliyor. Ancak, yaygın olarak kullanılan Sarih Radyo Ulaşımı O-RAN yapısı, bulut ağlarının yaygınlaşması, sarih kaynaklı yazılımlar ve IoT aygıtlarının spektrumu sebebiyle 5G etrafı her zamankinden daha fazla siber tehditle karşı karşıya.

CTOne CEO ’su Jason Huang, “Bugün tehlikesiz olması, yarın da tehlikesiz olacağı anlamına gelmez. Bağlantı teknolojileri alanında büyük büyümeler yaşanırken iş işlemleri daha da karışık tehlikelere maruz kalıyor. CTOne, şirketlerin özel 5G ağlarını potansiyel siber ataklara karşı güvence altına almalarına ve yüksek nitelikli bir endüstriyel uygulama ekosistemi oluşturmalarına imkân tanıyor. Özel 5G ağlarının avantajlarını en üst düzeye çıkarmak için kapsamlı güvenlik çözümleri mevzusunda muhtelif iş birlikleri yapacağız” dedi.

CTOne, özel 5G ağlarına müteveccih uçtan uca güvenlik çözümlerinin yanı gizeme şirketlerin alakalı teknolojileri kullanıma alırken karşılaşabilecekleri siber tehlikeleri eksiltmelerine dayanakçı olmak için O-RAN ve uç nokta bilişim güvenlik çözümleri de geliştiriyor.

*Bileşene Göre Teçhizat, Yazılım, Hizmetler, Frekansa Göre 6 GHz Altı, mmWave, Spektruma Göre, Sektöre Göre, Bölgeye ve Segmente Göre Özel 5G Ağları Pazar Büyüklüğü, Hisseyi ve Meyiller Tahlil Raporu, 2022 – 2030, Grand View Research

 

Kaynak: adamnedio.com