Türk Telekom, Rami Kütüphanesi'nden Efes Antik Kenti'ne ören yerleri ve müzeleri dijitalleştiriyor

PAYLAŞ
Türk Telekom, Rami Kütüphanesi'nden Efes Antik Kenti'ne ören yerleri ve müzeleri dijitalleştiriyor
  • 0
  • 0
  • 4 dakika da oku
  • +
  • -

Türkiye ’nin lider bilgi ve irtibat teknolojileri işletmeyi Türk Telekom, 81 şehirde suratlarca tarihi ve turistik mekân, müze ve ören yerinin dijital mutasyonunu bitirdi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile beraber yürütülen ‘Hitit Kültür ve Turizm Projesi ’ kapsamında devam eden çalışmalarla Nisan ayı itibariyle 1000 ’in üzerinde kütüphanenin uçtan uca dijital mutasyonu sağlanırken, tüm lokasyonlarda davetlilere Wi-Fi hizmeti sunuldu.

Türk Telekom ’dan Kurban Bayramı evvelinde yapılan açıklamada, projenin İstanbul Galata Mevlevihanesi ’nden Efes Antik Kenti ’ne, Sümela Manastırı ’ndan Hasankeyf Müzesi ’ne kadar tarihi mekânlar da dahil olacak biçimde tüm Türkiye ’yi içerdiği belirtilirken, ziyaretçilere bu noktalarda fiber süratinde internet ulaşımı ile Wi-Fi hizmeti sunulduğu kaydolundu.  

 

Türkiye ’nin dijital mutasyonunun lideri Türk Telekom, teknolojideki lider rolünü kültür mirasına adapte etme vizyonuyla başlattığı çalışmalarda, Türkiye ’nin 81 şehrindeki suratlarca tarihi ve turistik mekânın dijital mutasyonunu bitirdi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yürütülen Hitit Kültür ve Turizm Projesi kapsamında; kültür merkezleri, ören yerleri, müzeler ile Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatlarında çalışmalar yürüten Türk Telekom, İstanbul Galata Mevlevihanesi, Rami Kütüphanesi, Arkeoloji Müzesi, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Türk İslam Eserleri Müzesi, Efes Antik Kenti ve Selçuk Efes Müzesi, Agora Ören Yeri, Bergama Müzesi, İzmir Kültür Sanat Fabrikası, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Troya Müzesi, Afrodisyas Müzesi, Anadolu Uygarlıkları Müzesi, Mevlana Müzesi, Sümela Manastırı, Rize Atatürk Konutu Müzesi, Hasankeyf Müzesi, Ahlat Müzesi, Elazığ Müzesi ile Gaziantep Arkeoloji Müzesi ’nin de aralarında bulunduğu ehemmiyetli müze, ören yeri gibi pek çok tarihi ve turistik mekânda Wi-Fi hizmetinin yanı gizeme gereksinim dinlenen uygulamaları tek bir sistem altında sunuyor. Türk Telekom proje kapsamında değişik tarihi mekânlar, ören yerleri ve müzelerde de uçtan uca bir dijital mutasyon için destek sağlamaya devam ediyor.

Türk Telekom Müessesesel Satış Genel Müdür Takviyecisi Mustafa Eser, “Türkiye ’nin dijital mutasyonunun lideri Türk Telekom olarak, kapsamı her geçen gün artan ve yeni nesil teknolojilerle donattığımız ürün ve hizmetlerimizle pek çok firmanın ve kamu kuruluşunun dijitalleşme yolculuklarına kılavuzluk ediyoruz. Yalnızca yerli ve yabancı teknoloji reyin kurucularıyla toplanarak dünya için yeni nesil teknolojiler üretmekle kalmıyor, aynı zamanda yenilikçi dijital servislerimiz ve millî teknoloji teşebbüslerine müteveccih yatırımlarımızla Türkiye ’nin dijital mutasyonuna liderlik ediyoruz. Bu kapsamda; ülkemizin tarihi ve kültürel mirasını teknolojiye adapte etme mevzusunda çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Nisan ayı itibariyle 81 şehrimizdeki 1000 ’in üzerinde kütüphanenin dijital mutasyonunu tamamladık. Özellikle kültür merkezleri, ören yerleri ve müzelerde ziyaretçilerimize sunduğumuz fiber süratinde internet ulaşımı ile dijital servislerimiz sayesinde hem tarih severleri hem de aileleriyle beraber müze ve ören yerlerini ziyaret eden talebelerimizi dijital ödünlerle buluşturmaktan mutluluk dinliyoruz. Bu kapsamda; ulusal teknoloji hücumuna katkı sağlayarak, yerli ve ulusal teknolojiler geliştirmenin yanında, bunları ülkemizin dört bir yanına yayma noktasında çalışmalarımıza kesintisiz devam edeceğiz” dedi. 

Uygulamalar tek bir sistem altında birleşiyor

Tarihi mekânları da içeren proje ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ’nın tüm ünitelerinde gereksinim dinlenen uygulamalar tek bir sistem altında birleştiriliyor. 

 

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı