ITServ, ilk yerli ve ulusal yazılım sertifikalı izleme yazılımı ITOC ’u suni zeka robotu ChatGPT ile birleştirdi. Bu geliştirmeyle beraber ITOC, ChatGPT ile yaşanılan meselelerin çözümlerini iletebilen, gelişmiş makine bilme modelleri ve algoritmalarıyla beraber problemleri tahlil eden ve suni zeka teknolojisiyle birlikte çözüm teklifleri sunabilen ilk monitoring izleme yazılımı oldu. Artık ITOC ile tüm teknolojik altyapılarını 7/24 cepten ve portal üzerinden izleyebilen müesseseler, rastgele bir meselede ChatGPT suni zihin entegrasyonu sayesinde kritik problemlerin çözüm vakitlerini kısaltabilecek ve yararlılığı artıracak
Türkiye ’de işletmelerin teknolojiye açılan penceresi olan ITServ, ilk yerli ve ulusal izleme yazılımı sertifikasına sahip mahsulü ITOC IT Operation Center ile suni zeka ChatGPT ’yi birleştirdi. İlk kere Türkiye ’de kullanılmaya başlanacak hizmet ile müesseseler teknolojileriyle alakalı meselelerine ChatGPT suni zeka entegrasyonu sayesinde kritik problemlerin çözüm vakitlerini kısaltabilecek ve yararlılığı artırabilecekler.
ITGroup bünyesindeki ITServ, ilk yerli ve ulusal sertifikalı yazılım mahsulü olan ITOC ’u geçtiğimiz sene kullanıma sunmuştu. ITOC, müesseselere 7/24 her an ve her yerden uslu telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden teknolojik altyapılarını izleme imkânı veriyordu. ITOC ayrıca, 7/24 müdahale takımı sayesinde meseleleri yalnızca tespit etmekle kalmıyor, aynı zamanda kısa bir müddette müdahale ederek çözüme kavuşturuyordu.
ITServ, şimdi de ITOC ’u suni zihin algoritması ChatGPT ile birleştirerek altyapı izleme yazılımları arasında dünyada bir ilk olacak hizmeti başlatacağını duyurdu. ChatGPT, ITServ mühendisleri tarafında modellenerek ITOC ile entegre edildi. Yapılan geliştirmeyle artık ITOC kullanan tüm firmalar BT sistemlerinde yaşayacakları mümkün bir anomali vaziyetinde, suni zeka ve makine öğrenimi dayanaklı yeni modül sayesinde daha güvende olacaklar.
Eğitim için kullanılıyordu
Suni zekâyı ilk kere monitoring başka bir deyişle izleme yazılımıyla birleştirdiklerini belirten ITGroup CEO ’su Mehmet Ertan Erdoğan, süreci ve niyetlerini şöyle anlattı: “Bir zamandır makine bilmesi ile mahsullerimizi geliştiriyorduk. ChatGPT dayanaklı yeni modülümüzü takımlarımızın karışık ve güç problemlerde daha süratli aksiyon alabilmeleri için büyüttük. Mühendislerimizin hakikatleştirdiği çalışmayla artık iş ortaklarımızın da suni zekâdan yararlanmasını sağlayacak hizmeti devreye alıyoruz. Gelecekte de suni zeka ve makine bilmesini kullanarak ilkleri hakikatleştirmeye devam edeceğiz.”
Aylık azalıkla sunuyor
ITServ, ITOC ile sahip olma modeli dışında bir lisans satın almaya gerek kalmadan aylık azalık ödeme usulleriyle de 7/24 izleme ve müdahale hizmetlerini kullanma ihtimali sunuyor. ITOC özellikle harekât merkezinde, müesseseleri 7/24 takip eden takımıyla fark yaratıyor.
ITOC nasıl çalışıyor?
ITOC uygulaması müesseselerin sistemine entegre edildiği andan itibaren işletme altyapısında bulunan network, enerji, server, depolama, abuhavalandırma ve eşi teçhizatları hemen keşfediyor. Bu bulgunun ardından makine ve yazılımlarda mümkün yaşanan problemleri hakikat zamanlı olarak tespit ederek alakalı idareyicilere bildiriyor. Çıkan mümkün problemlerde tüm çalışanlara bildirim gitmesi yerine yalnızca, alakalı departman vazifelilerine zorunlu alarm ve bildirim iletileri sevk ediliyor. Müesseseler için ITOC ’un harekât takımı tarafından 7/24 meselelere müdahale hizmeti de veriliyor. Tüm bu iş süreçlerini Android & iOS geçimli mobil makineler üzerinden idareme ihtimali tanıyan ITOC uygulaması sistem ve network altyapılarını 7/24 istenilen zaman ve istenilen yerden izleme elastikliği sağlıyor.
Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı